מילוי קמטים
קמטים הם קפלים בעור. לרוב כתוצאה מהזדקנות: עם השנים, העור האנושי משתנה מפסיק להיות מתוח. הקמטים נגרמים עקב פגיעה מצטברת בסיבי הקולגן והסיבים האלסטיים בדרמיס בעקבות חשיפת יתר לשמש וההשפעות המצטברות של כוח המשיכה ותנועות שרירי הפנים. סוג אחר של קמטים הם קמטים זמניים שנוצרים בעור כתוצאה ממגע עם מים. הקמטים מתחלקים לקמטי הבעה (הקמטים בפנים בצידי האף, במצח ובין הגבות) ולקמטים קטנים יותר הקיימים בעיקר באזורים החשופים לשמש. קמטים מעידים על עור לא בריא. בחלקים נרחבים של התרבות המערבית, הקמטים גם נחשבים ליפים פחות.
מילוי קמטים והחזרת נפחים
קמטים מופיעים בעיקר באזור המצח, בין הגבות, בצידי העיניים ובזויות הפה, קמטים אלו מכונים – קמטי הבעה. הקמטים הם חלק בלתי נפרד מהפנים, אשר מביעות אושר, עצב, השתאות, תמיהה. במרוצת הזמן העור יוצר קפלים בזמן ההבעה, ומופיעים קמטים קבועים וטורדניים שאינם מתיישרים או נעלמים מעצמם. מצבם של קמטים באזורים שונים בפנים, ישתפר פלאים על ידי הזרקת חומצה האלרונית, חשוב שנבצע מילוי קמטים באמצעות חומרי מילוי כמה מוקדם שרק ניתן, הליך פשוט של העלמת קמטים בזמן, וממש שהקמטים מתחילים להראות, עלול למנוע, מתופעות מסוימות להתרחש או לכל הפחות יאריך את פרק הזמן עד להופעת קמטים משמעותיים יותר.
חומרי מילוי לקמטים נחלקים לשתי קבוצות עיקריות, חומרי מילוי נספגים וזמניים וחומרי מילוי ארוכי טווח קבועים שאינם נספגים ונותרים לצמיתות בפנים. ישנם מספר רב של חומרי מילוי לקמטים וכאן המקום לציין כי עדיף שימוש בחומרי מילוי נספגים בגוף המשפיעים לפרקי זמן קצרים יותר אולם נחשבים לבטיחותיים על פני חומרי מילוי קבועים שעלולים לגרום לסיבוכים קשים. המוצרים הזמניים יכולים להיות תרכובת של חומרים מחומצה. החומרים הקבועים הם סיליקון רפואי למשל.
השימוש העיקרי של חומרי המילוי נועד בעיקר לקמטים אסתטיים בפנים כמו קמטי דאגה במצח, שבילים היקפיים שמכונים “רגלי עורב” (Crow’s Feet) קווים סביב הפה, קמטים בשפה העליונה קמטי חיוך ועוד. חומרי מילוי לקמטים נמצאים בשימוש גם לטיפול במבנה השפתיים: בהוספת נפח, הגדרת תחום השפתיים, הגדרת תחום הפה, בסימטריה של השפתיים. משתמשים גם בחומרי מילוי בעיצוב הפנים להגדלת הלחיים, הסנטר וההיקפים.
כאמור ישנם שני סוגי קמטים עיקריים, אנחנו מחלקים אותם לשתי קבוצות קמטים סטאטיים, הכוונה לקמטים שנמצאים כל הזמן, בלי קשר לתזוזת הפנים, על פי רוב קמטים אלו התחילו כקמטוט קטן וגדלו והעמיקו לקמטים עמוקים, קמטים אלו בדרך כלל מופיעים כקמטים מתחת לעיניים, קמטים בצידי הפה (קמטי הבעה), שקעים בלחיים וכדומה. אופן הטיפול בקמטים סטאטיים הוא בדרך כלל על ידי מילוי הקמט בחומר מילוי, חומר המילוי האולטימטיבי הינו החומצה האלרונית, למרות שמדובר בחומר מילוי זמני, אין לחומצה האלרונית תופעות לוואי והיא נוכחת בגוך שלנו באופן טבעי.
הסוג השני של הקמטים הם הקמטים הדינאמיים, כלומר קמטים אשר מופיעים עם הזזת שרירי הפנים, הדוגמא הנפוצה ביותר הם הקמטים שלנו במצח, הטיפול בקמטים אלו בדרך כלל מתבצע על ידי שימוש בבוטוקס. הבוטוקס הינו רעלן בוטולוניום טוקסין והוא פועל על השרירים אשר מייצרים את הקמטים הדינמיים, למעשה על ידי שיתוק פעולות השריר התוצאה המושגת הינה החלקת המצח מקמטים.